Business coach

ActionCOACH Magyarország

10 jó tanács Steve Jobstól, hogy hatásos előadó lehess

2016. június 03. 09:15 - Posta Tibor business coach

Ha gyakran tartasz prezentációt érdemes megfogadnod egy profi tanácsait.

1.) Egy jó prezentációhoz - egy valóban jó prezentációhoz - idő és munka kell. Meg kell tudnod, hogy ki a közönséged és hogy hogyan hat rájuk a témád, hogy fontos-e nekik az amit mondasz, és hogy miért!

2.) "Édesítsd" meg a mondani valód, tedd felfoghatóvá, érthetővé és könnyen fogyaszthatóvá azt amit mondasz!

3.) Sok prezentáció unalmassá válik, ha az előadó túl sokat szeretne mondani. Az idő ami rendelkezésedre áll limitált, és limitált a közönséged figyelme is. Ha azt szeretnéd, hogy a közönséged sok adatot ismerjen meg, nyomtasd ki és add a kezükbe. Emlékezz: a "Háború és Béke" remek olvasmány, de prezentációnak vacak!

4.) "Ez volt az egyik mantrám: Fókusz és egyszerűség. Az egyszerűség nehezebb lehet, mint a komplex. Nehéz munka a gondolataidat megtisztítani, leegyszerűsíteni. De megéri, mert ha egyszer eljutsz oda, akkor hegyeket tudsz megmozgatni."

5.) "Az összes technológiámat elcserélném egy délutánért Szokratésszal" Légy nyitott a kreativitásra, mások ötleteire és a tudásra. Lépj túl a választott területeden és meríts másokból.

6.) "A jó művész másol, a kiváló lop." Senki sem tud mindent magától, légy nyitott, hogy tanulj másoktól.

7.) Ha egy prezentáció jól sikerült, ne vesztegesd el a lehetőséget, hogy megismételd. Írj jegyzetet arról, hogy mi működött, miért, mit lehetne még javítani és hogyan?

8.) A dolgok nem mindig mennek simán, hibák történnek, minél többet adsz elő annál nagyobb az esély, hogy valami félresiklik a prezentációdban. Ne engedd, hogy kizökkentsen. Tanulj belőle és lépj tovább.

9.) A prezentációddal változtasd meg a közönségedet, ha csak annyival, hogy tanítasz nekik valamit. Ha nem változtatod meg a közönségedet, minek is beszéltél egyáltalán!

10.) Az előadások többsége sajnos középszerű vagy rosszabb. Lehet, hogy megúszhatod egy középszerű előadással, de ne tedd. Tartsd magad egy magasabb színvonalhoz, a közönséged megérdemli és olyan szakmai és emberi előnyökhöz juttathat, amik megérik a fáradságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://actioncoach.blog.hu/api/trackback/id/tr118775228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása