Business coach

ActionCOACH Magyarország

Amikor a jó irányba nézünk...

2016. május 01. 17:39 - Posta Tibor business coach

Amikor a jó irányba nézünk, már csupán annyit kell tennünk, hogy elindulunk és nem állunk meg.

A címben szereplő buddhista mondás tömören foglalja össze azt, mit kell tenned, ha elakadsz az ötleteid, vagy terveid megvalósításában.

Mondani könnyű, de a gondolatokat tettekre váltani sokszor keservesen megy. 

A tapasztalatom szerint ha be tudjuk azonosítani mik az elakadási pontok, sokkal könnyebben leküzdhetőek és gyorsabban célba érünk. 

Jó hír, hogy az elakadás legtöbbször az alábbi hat ok valamelyikére vezethető vissza, így nagyon könnyű felismerni és orvosolni.

1. Nem elég világosak a céljaid, az elképzeléseid. Nincs elég pontosan vagy részletesen megfogalmazva mit akarsz elérni.

2. Nincs megfelelő stratégiád vagy terved ennek elérésére. Nem fogalmaztad meg elég világosan és részletesen hogyan akarod elérni a célod.

3. Az ismereteid hiánya. Nem rendelkezel megfelelő ismeretekkel vagy olyan emberekkel, akik képesek segíteni a kitűzött terv elérésében.

4. A támogató környezet hiánya. Az emberek egymással, esetleg ellened harcolnak a vállalkozásodban vagy a családodban, ahelyett, hogy együttműködnének vagy támogatnák a terv megvalósítását.

5. Pszichológiai akadályok. Kétségek, vagy félelmek gyötörnek a bekövetkező változásoktól. A legáltalánosabb akadály az "úgysem lehet megcsinálni ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben", vagy "ebben az országban", vagy.... vagy.... véleményekből tükröződő hozzáállás.

6. A pénz vagy az erőforrások hiánya. Bár a többség szerint ez probléma, valójában azonban rendszerint ez csak kifogás. Ha az első 5 pont rendben van, ez aránylag kis erőfeszítéssel megoldódik.

Ha visszavezethető a fenti okok valamelyikére, hogy nem jutottál előre, akkor meg van az irányod, csak el kell indulni…

 

Posta Tibor
business coach
ActionCOACH Magyarország
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://actioncoach.blog.hu/api/trackback/id/tr658677864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása